BESYO HAZIRLIK KURSUNDA NE KADAR ÇALIŞMALIYIM | Ankara Besyo Pomem Hazırlık Kursları

HAZIRLIK KURSUNDA NE KADAR ÇALIŞMALIYIM

Besyo Hazırlık esnasında en çok karşılaştığımız sorular Ne Kadar Süre Hazırlanmalıyım? yada Kaç Puan Alsam Kazanırım? şeklinde olmaktadır.

Ülkemizde Besyo Özel Yetenek Sınavlarına başvuru sayısı fazla olduğundan adayların girecekleri sınavlara profesyonel olarak hazırlanması gerekmektedir.

İlk olarak belirtmek isterim ki amacımız siz öğrencilerimizin Besyo Özel Yetenek Sınavlarına zirve performanslarıyla katılmalarını yani % 100 performansla katılmasını sağlamaktır.

Bazı Besyo Özel Yetenek Sınavlarına 3-4 aylık hazırlık dönemi yeterli olurken, bazı sınavlara ise, 5-10 aylık bir hazırlık dönemi gerekmektedir.

Ayrıca hazırlanma süresi adayın fiziksel kapasitesine göre de değişmektedir.

Yetenekleri üst seviyede olan bir aday için 3-5 aylık hazırlanma dönemi yeterli olurken yetenekleri orta seviye olan aday için bu süre 5-10 aylık bir zamana çıkmaktadır.

Aynı değişiklik öğrencilerimizin spor temelleri içinde geçerli olmaktadır.

5-10 yıllık spor özgeçmişi olan öğrencimiz için 2-3 aylık hazırlık süresi yeterli olabilirken spor temeli olmayan bir öğrencimiz 5-10 ay hazırlamak durumundayız.

Besyo adaylarına şu kadar sürede hazırlanırsan, şu puanı alırsan kazanırsın ya da kazanmazsın demek çok yanlıştır. 

Sporcuyu çok iyi tanımadan fiziksel özelliklerini bilmeden antrenman disiplinini ve performans gelişimde çok büyük bir önemi olan dinlenme-beslenme durumlarını bilmeden bu konuda fikir yürütmek umut tacirliğinden öteye gitmemektedir.

Sınav sistemleri nasıl olursa olsun eğer ki hedefte kazanmak varsa antrenman gün sayınız ne kadar fazla ise o derece adayın avantajına olmaktadır.

Unutulmamalıdır ki herkesten farklı olabilmek için herkesten fazla çalışmak gerekmektedir.

BAŞARI BİR TERCİHTİR.
BİZİMLE SİZ DE KAZANACAKSINIZ