Beden Eğitimi Spor Yüksek Okullarına (BESYO) Giriş Sistemi | Ankara Besyo Pomem Hazırlık Kursları

Beden Eğitimi ve Spor yüksek Okullarına girmek lise mevzunu olmuş ve sporcu olan her öğrencinin hayallerini süslemektedir. Peki bu üniversiteye giriş koşulları nelerdir ve neler yapmak gerekir.

Bu bölüme Türkiye?de bulunan devlet üniversitelerinin hemen hemen hepsinde bulunmaktadır haliyle tercih imkanı fazladır. Tercih sayısının iyi olması bütün okullara aynı anda girebileceğin anlamına gelmez tabi ki. Her üniversitenin bünyesine alacağı kız-erkek Besyo öğrenci sayısı  bellidir ve kendine has mülakat sistemi vardırYGS sınavın da barajı geçtikten sonra her üniversitenin mülakatına girme hakkına sahipsin her hangi bir kısıtlama yoktur . Demek istediğim şu ki Akdeniz Üniversitesinin Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunun mülakat tarihi 26 Ağustos 201x ve Ege Üniversitesi Besyo?nun mülakat tarihi 27 Ağustos 201x bu iki okulunda mülakatlarını deneme hakkın hatta birbiriyle çakışmayan daha bir çok üniversitenin mülakatlarına girme şansın vardır ama dediğim gibi YGS sınavında barajı geçmen kaydıyla ve her üniversitenin mülakat bedelini ödeyerek.

Peki herkes Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okuluna girebiliyor mu?

- Liseyi bitirmiş, kendini spora yatkın hisseden, YGS sınavından barajı geçen ve bunun doğrultusunda mülakat harçlarını yatıran herkes  bu mülakatlara katılabilir. Günümüzde çeşitli üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulun?un (BESYO)  mülakatlarına SIZ DEGERLI OGRENCILERIMIZI GENÇLER BESYO OLARAK HAZIRLIYORUZ.  üniversitelerin mülakat parkurlarına sizi hazır kıvama getireceklerdir ve en azından mülakatlara girdiğinizde bu ne ? gibi bir  soruyu kendinize sormayacaksınızdır.

Not: Üniversiteler arası mülakat parkurları değişkenlik göstermektedir

Peki üniversitenin mülakata katılanlardan beklentileri nelerdir;

§                   Mülakat ücret harçlarının yatırılması ( Harç bedeli üniversiteler arası değişiklik gösterebilir)

§                   Başarılı bir YGS puanı ( Üniversiteler arası  YGS sınavının etki  yüzde(%) oranı değişmektedir. Akdeniz Ün. mülakat sonucunu %60 etkilemektedir)

§                   Mülakatlar için hazırlanmış parkurları eksiksiz ve düzgün bir biçimde tamamlamak. Dış görünüşe verdiğin özen ve tertip

§                   Eğer varsa millilik sertifikan ve Türkiye genelinde düzenlenmiş olan turnuvalar veya organizasyonlar da ki derecen.