Sportif Özgeçmiş Nedir? Özgeçmiş Olmadan Kazanılabilir ? | Ankara Besyo Pomem Hazırlık Kursları

Sportif Özgeçmiş Lisans Nedir?

?Sportif Özgeçmiş? adından anlaşılacağı gibi sportif kariyerdir. Bu kariyer içerisinde herhangi bir branştan elde etmiş olduğunuz başarılar, lisans yılınız, oynadığınız takımın kategorisi gibi çeşitli etkenler yer almaktadır. Üniversitelerin bazısı kendi sistemine göre düzenlediği sportif özgeçmiş puanı uygulaması yapmaktadır. Örneğin bazı okullarda yalnızca lisans sahibi sporcu olmaya 10 puan verirken bazı okullarda 0,1 puan bazılarında ise 1000 üzerinden 100 gibi bir puan vermektedir.

Lisanslı Olmanın Avantajları Nelerdir?

Lisanslı sporcu olmak aslında bir çok okul için asgari düzeyde katkı sağlamaktadır. Lisansta aslolan mevzu üst düzey lisansa sahip olmaktır. Örneğin, profesyonel lisansa sahip bir sporcuya 100 üzerinden 60 puan gelirken, amatör lisansa sahip sporcuya yalnızca 10 puan gelmektedir. Sınavlarda lisanssız sporcu olmakla amatör lisansa sahip sporcu olmak arasında üniversitelerin %95 inde çok az fark vardır. Ancak bazı okullarda 2 yıl lisans şartı vardır bu üniversitelerde herhangi bir düzeyde 2 yıl lisanslı olmak yeterlidir. (Örn: Burdur Üniversitesi) Bu tarz okulları amatör lisanslı sporcular düşünebilir ama sportif başarıyı esas alan ve özgeçmişinin etkisinin yüksek olduğu okulları amatör lisanslı sporcular tercih etmemeli daha çok öz geçmiş değerlendirmesi olmayan üniversiteleri tercih etmelidir.

Lisanslı ve Lisanssız Sporcular Hangi Okulu Seçmelidir?

Lisansı ve Lisanssız sporcunun doğru okul seçmesi okulu kazanmasındaki en önemli faktördür. Lisansa önem vermeyen veya az önem veren en az 40 tane okul vardır. Lisansı olmayan öğrencilerin bu okulları seçmesi en mantıklısıdır.