2020’de Besyo Nasıl Kazanılır? | Ankara Besyo Pomem Hazırlık Kursları

Tüm dünyanın gündeminde olan covid19 her sektörü etkilemiş durumdadır.

Bu noktada hem dershane hem antrenman hem de yetenek sınavlarını etkilemiştir.

Sınav takvimi önce ertelendi sonra geriye çekildi. Tüm bunların gölgesinde 2020’de Besyo Nasıl Kazanılır?

Öncelikle sınav takviminin değişmesi tüm giren adayların üzerinde psikolojik bir baskı oluşturmuştur. Bu kapsamda psikolojisini ve motivasyonunu yüksek tutanlar başarılı olacaktır. Özellikle Besyocuların büyük bir kısmı TYT’de 200 üzeri puanı hedeflemektedir. Bu sebeple sınavın öne çekilmesi ileriye alınması aslında yalnızca psikolojik olarak etkileyecektir. Haziran’ın sonuna kadar 200 üzeri puan hedefleyip doğru düzgün çalışmayan öğrencilerin Temmuz’da iyi şekilde hazırlanıp hedefine ulaşması beklenemez.

Besyo özel yetenek sınavları aynı zamanda psikolojik bir sınavdır. Sınav anı motivasyonu son derece önemlidir. Besyocularında buna zaten hazırlıklı olması gerekir. Olumlu noktada bakacak olursak yetenek sınavları ertelenmedi akademik takvim ertelenmedi. Dolayısıyla her şey geçen sene ki gibi olacak inşallah.

Türkiye’deki üniversitelerin toplam kontenjanı açılan yeni üniversitelerle beraber 2020 itibariyle 16500 civarı olacaktır. Her yıl 50000 kişi özel yetenek sınavlarına hazırlanmaktadır. Ancak bu sene covid sebebiyle yetenek sınavlarının önceki yıllarda olduğu gibi pek yoğun geçmeyebilir.

Her ihtimali düşünüp en kötü üzerinden istatistiksel olarak hesaplayacak olursak; 50000/16500 yani hazırlanan 3 kişiden 1 i kazanacak!

Burada en önemli etken TYT ve Doğru hazırlık kursu…

Sizler Doğru üniversite seçip iyi şekilde hazırlanırsanız her TYT Puanıyla kazanabilirsiniz ancak ne kadar yüksek TYT puanı o kadar şans demektir. Zira 50000 kişinin ortalama 30000’i 180 puanın altında kalmaktadır. Ve kontenjanın %70 inin baraj puanı 180 üzeridir. Yani 11550 civarı kontenjanın baraj puanı 180 ve üzeridir. 

Sınava hazırlananların ortalama 20.000 tanesi 180 ve üzeri puan aldığını her yıl görmekteyiz. Bu da demek oluyor ki 180 ve üzeri puan alan her 2 öğrenciden 1 i üniversiteyi kazanmaktadır. Ancak bu istatistik sizi yanıltmasın zira bazı üniversitelerde başvuru çok bazılarında ise çok az olmaktadır.

Burada hangi üniversite daha az başvuru alırı düşünmekten ziyade doğru bir Besyo hazırlık kursunun sizin için belirlediği stratejiye göre hazırlanmalısınız. Biz Ankara Besyo Hazırlık Kursu olarak her yıl 40’tan fazla üniversiteye öğrenci hazırlıyoruz. Biliyorsunuz ki her üniversitenin sınav sistemi farklılık göstermektedir. Bizler öğrencilerimizin yeteneklerine en uygun üniversitelere hazırlanmalarını sağlayıp onları kazandırmak için gerekli çalışmaları fazlasıyla yapıyoruz.

Bu sayede başarılarımız ortadadır. Doğru Kurs Doğru Strateji = Başarı